Hoeveel Flexim is er nodig?

Hoeveel Flexim is er nodig? Bij Flexim hebben we een handige tool (de verbruikscalculator) ontwikkeld die u helpt om in te schatten hoeveel Flexim dakmortel u precies nodig heeft. Bent u bezig of wilt u beginnen aan een project waarbij u nokken, hoekkepers, kilgoten of dakramen moet bevestigen. Onze tool maakt het mogelijk om een inschatting te maken van het aantal dozen Flexim dat u nodig heeft, elke doos grootverpakking Flexim bevat 10 strips.

De belangrijke factoren

De hoeveelheid Flexim die u gebruikt, hangt af van een paar factoren. Denk hierbij aan het type dakpannen dat u heeft en het soort vorst dat u gaat gebruiken. Over het algemeen kunt u met één doos Flexim dakmortel van 10 strips ongeveer 3 tot 5 meter vorst aan beide zijden veilig bevestigen.

Verschillende pannen en vorsten

Als uw dakpannen golvend zijn, wat inhoud dat u een hol of diep gedeelte in de dakpan heeft, dan heeft u waarschijnlijk meer Flexim nodig om te zorgen voor voldoende hechting tussen dakpan en nokvorst. Ook als u te maken heeft met een ronde vorst, kan het zijn dat u iets meer Flexim moet gebruiken dan bij een platte vorst.

Verschil in toepassing

Gebruikt u Flexim dakmortel op de nok of de hoekkeper? Tussen deze toepassingen is ook een klein verbruiksverschil merkbaar. Op de hoekkeper dient u  namelijk iets meer Flexim te gebruiken vanwege de hellingshoek.

De verbruikscalculator

Wij van Flexim begrijpen dat deze termen misschien technisch kunnen klinken, maar maakt u zich geen zorgen!
gebruik onze verbruikscalculator en kom er precies achter hoeveel dozen Flexim u ongeveer nodig heeft voor uw klus!

contact

Verbruikscalculator

Precies weten hoeveel Flexim nodig is voor het project? Gebruik de verbruikscalculator!