Het verhaal achter Flexim

Wat is Flexim?

Flexim is een kant-en-klare dakmortel die al meer dan 31 jaar gebruikt wordt in de reparatie-, renovatie- én nieuwbouwmarkt voor het vastleggen van nokvorsten en dakpannen op pannendaken.

Flexim is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Het hoofdbestanddeel van Flexim is plantaardige lijnzaadolie. Daarnaast is Flexim esthetisch verantwoord aangezien de nok en hoekkeper door Flexim een traditionele look meekrijgen.

Flexim is verpakt in lichtgewicht en gebruiksklare strips, zodat een klus op uw dak razendsnel en gemakkelijk kan worden uitgevoerd. Flexim dakmortel wordt geleverd in een grootverpakking (10 strips) en een kleinverpakking (5 strips). Ook zijn er Flexim tools beschikbaar om te zorgen voor een nette en goede afwerking.

Flexim toepassingen

Flexim is multifunctioneel en wordt daarom voor allerlei toepassingen gebruikt, bij zowel dakreparatie, dakrenovatie én nieuwbouw. De meest voorkomende toepassing is het vastleggen van vorsten op nok- en hoekkeper. Echter kan Flexim ook op andere plaatsen op het dak worden toegepast, namelijk:

 • Vastleggen en ondersteunen van pannen in de kilgoot (wind & waterdichte oplossing)
 • Vastleggen en ondersteunen van pannen langs het dakraam (wind & waterdichte oplossing)
 • Aansluiting tussen de nokvorst en schoorsteen (opvullen van gaten en kieren)
 • Afdichten van scheuren bij loodaansluitingen (tegengaan verzakking lood)
 • Opvullen van naden tussen golfplaten (tegengaan van tocht)

Waarom zou ik Flexim gebruiken?

Hieronder de voordelen van Flexim op een rij:

 1. Kant-en-klaar en makkelijk in gebruik
 2. Lichtgewicht, makkelijk mee te nemen op het dak
 3. Tijdbesparend
 4. Direct waterafstotend
 5. Multifunctioneel
 6. Zowel toepasbaar in warme als koude omstandigheden
 7. Verkrijgbaar in verschillende kleuren & overschilderbaar

Projecten

Sinds de oprichting van Flexim International BV in 1985 zijn veel bijzondere projecten uitgevoerd met Flexim dakmortel. Van kerkdaken, universiteiten en monumentale panden tot aan daken in Amerikaanse pretparken. Wij zijn hier erg trots op en hopen de komende jaren nog veel meer projecten met u te kunnen delen.

Heeft u een bijzonder project en wilt u deze met ons delen? Neem dan contact met ons op! De beste inzendingen komen op de website te staan en maken kans op gratis dozen Flexim dakmortel.